Onze chef

Axel Colonna-Cesari

Axel Colonna-Cesari

Axel Colona-Cesari behaalde in 2003 een Michelinster voor het bekende wijnrestaurant Folliez (Mechelen) en in 2007 opnieuw een ster als executive chef voor het gastronomisch restaurant Orangerie van Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem). Datzelfde jaar werd de brasserie The Green, eveneens o.l.v. van Axel, bekroond met een Bib Gourmand. Sinds januari 2011 runt hij zijn eigen gastronomisch restaurant CENTPOURCENT samen met zijn gastvrouw Anneleen Soethaert. In de Gault&Millau 2012 verscheen Centpourcent als hoogste nieuwkomer met een beoordeling van 15/20 (een score die in 2014 nog steeds geldt). De gastronomische Michelin-gids België - Luxemburg 2012 bekroonde, amper tien maanden na opening, het restaurant met een Michelinster die hij vandaag nog heeft. Axel en zijn team gaan voor de zuivere keuken en hij werkt dan ook graag met verse streekproducten. Steeds blijft hij op zoek naar een verrassende combinatie van edele smaak en verfijnde textuur, traditionele ingrediënten en innovatieve kooktechnieken.